Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2014

Woningbouw toch mogelijk

JOEP DERKSEN
NIEUWE WETERING – Het nieuwe college van burgemeester en wethouders  wil toch kleinschalige woningbouw toestaan in Nieuwe Wetering Oost. De gemeenteraad wordt voorgesteld om 30.000 euro te gebruiken, zodat een extern bureau deze mogelijkheid verder kan uitwerken.
Het gemeentelijke plan ‘Nieuwe Wetering Oost’ gaat om een onbebouwd gebied dat tussen het dorp en de HSL en A4 ligt. Vier verschillende particulieren willen daar graag huizen bouwen. In het noordelijke deel van dit gebied (bij de woonwijk aan de Regenboogweg) zouden dan twee-onder-één kap woningen en ‘projectmatige woningbouw’ kunnen komen. In het overige deel van dit nog onbebouwde gebied kan een stuk grond niet bebouwd worden, vanwege het lawaai door de HSL en op de A4.
Tot voor kort was Nieuwe Wetering nog een ‘groenkern’, wat betekende dat de bouw van nieuwe woningen niet of slechts heel beperkt mogelijk was. Maar dit college vindt Nieuwe Wetering Oost ‘een geschikte locatie voor kleinschalige woningbouw omdat er in het dorp behoefte is aan meer betaalbare woningen en de woningbouw op deze locatie niet zorgt voor aantasting van het open polderlandschap’. Bovendien verwacht de gemeente op dit moment een verlies waar het gaat om het ontwikkelen van dit gebied. Als particulieren er woningen op mogen bouwen, kan een deel van dat verlies terugverdiend worden, in de vorm van heffingen en leges, zo blijkt uit ambtelijke stukken.