Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2014

College voert motie niet volledig uit

JOEP DERKSEN
LISSE – Het college van burgemeester en wethouders heeft nog altijd geen overleg gevoerd met het bestuur van de speeltuinvereniging De Engelenburcht. Ondanks het feit, dat de gemeenteraad een motie heeft aangenomen, waarin het college werd opgeroepen dit wél te doen. Fractievoorzitter Jeanet van der Laan (D66) stelde deze zaak woensdag 18 juni aan de orde tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.
Wethouder Adri de Roon (D66) liet hierover weten: ‘De motie van indertijd hebben we wel degelijk op ons netvlies. We hebben hierover met Bescal van gedachten gewisseld en hen uitgenodigd om met ambtenaren een oplosing te vinden waar de vrijwilligers van de speeltuinvereniging zich in kunnen vinden.’ De wethouder wil dit najaar (dat volgens hem loopt tot 31 december, JD)  met een voorstel  komen richting de gemeenteraad.
Van der Laan was niet tevreden met dit antwoord: ‘Dat gesprek met Bescal was geen onderdeel van de motie. De oproep was om een gesprek aan te gaan met het bestuur van de speeltuinvereniging.’ De wethouder liet weten de noodzaak van zo’n gesprek niet in te zien: ‘Ik weet wat de speeltuinvereniging wil en dat besprek zal niet veel opheldering geven. We willen de eventuele oplossing (die de ambtenaren met Bescal opstellen, JD) toetsen met de speeltuinvereniging. We moeten wel komen met een oplossing waar zij mee kunnen leven.’