Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 oktober 2009

“Het gaat niet alleen om het geld verdienen”

Geslaagde Beursvloer Teylingen

TEYLINGEN – De tweede editie van de Beursvloer Teylingen is zeer succesvol verlopen. Met 89 matches tussen vrijwilligersorganisaties en bedrijven, die een gezamenlijke waarde van 104.625 euro vertegenwoordigden, zijn er over en weer diensten en producten uitgeleverd en toegezegd.

Door Joep Derksen

Het was niet moeilijk om tevreden mensen te spreken op woensdag 7 oktober in het bestuurscentrum van Voorhout, want overal waren blijde gezichten te zien. Twee van de vrijwilligers van de Voedselbank Teylingen toonden zich uiterst gelukkig dat ze drie matches hadden “gescoord”. “Van de Albert Heijn krijgen we speculaaspoppen voor de Sinterklaastijd, de KTS levert verjaardagstaarten aan en het bedrijf Energy Environment Care sponsort energiezuinige lampen en biedt een scan aan onze klanten aan om de energierekening naar beneden te krijgen.”, zo laten Ronald Joosten en Jannet Hylkema weten. “De beursvloer is een mooi initiatief en het is voor ons boven verwachting verlopen.”

Ook Cor van der Klugt van de MareGroep is tevreden: “Van mijn bedrijf kreeg ik toestemming om één match te realiseren. Voor een peuterspeelzaal in Warmond gaan we in de herfstvakantie twee speelwerktuigen, een glijbaan en een klimrekje elders uitgaven en bij die speelzaal weer ingraven.” Hij vervolgt: “We voelen ons verplicht hier te zijn, want het gaat in het leven niet alleen maar om geld te verdienen. Het is essentieel dat we voor de maatschappij en de non-profit sector wat terug kunnen doen.”

Wuppies

Wanneer een match is gemaakt, konden de betreffende deelnemers een kleurrijke wuppie op hun kleren plakken. Freek Duinveld, eigenaar van Duinveld Drukkerij, had al vier wuppies: “We gaan evenveel organisaties helpen: zo bieden we aan om logo’s te ontwerpen, gaan we de website van het Trefpunt onderhouden en maken we voor Valent een boekje.” Rien van Elsacker, voorzitter van de vrijwilligersgroep Theateractiviteiten van het Trefpunt is blij dat hij twee opvallende borden heeft meegenomen: “Alles wat we van te voren gerealiseerd wilden hebben, is vanavond geregeld. We krijgen een gordijn op het toneel om het geluid te dempen, onze huisstijl wordt aangepast en er komt een flexibele inrichting van de foyer.” Hij breekt het gesprek af: “Ik ga nu kijken bij de afdeling ‘maatschappelijke stages’ om te kijken of ik daar nog wat kan scoren.”

In totaal werden tijdens de Beursvloer Teylingen 89 matches gemaakt, met een totale waarde van 104.625 euro, zo bleek uit de laatste telling voor het ter perse gaan van deze krant. Met dit resultaat werd de score van twee jaar geleden voor het aantal matches (64) ver overtroffen. De totale waarde van de matches ligt wel iets lager: dat was in 2007 maar liefst 153.729 euro.