Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2007

Einde van Beuk Lines bedroeft passagiers

STREEK – Vrijdag 7 december was het de laatste keer dat Beuk Lines passagiers vervoerde op haar twee dagelijkse spitslijnen 205 en 206. Deze lijnen zijn sinds 10 december overgenomen door Connexxion onder de nummers 207 en 208. Op de laatste vervoersdag dankten alle passagiers de chauffeurs Piet Okkerse, Ton Heemskerk en Leo van er Weide, hartelijk voor de vele jaren dat zij voor een perfecte busservice zorgden. “Zo’n mooie kwaliteit OV-bus krijgen we nooit meer terug”, verzuchtte een van de passagiers.

Door Joep Derksen

Piet Okkerse (62) is een van de chauffeurs die speciale aandacht kreeg van de passagiers: “Ik rijd al 41 jaar, waarvan 17 jaar bij Beuk. In juni ging ik met de VUT, maar ik mocht op deze laatste dag nog een keer achter het stuur plaatsnemen.” Ook Ton Heemskerk (58) kijkt met vol vertrouwen naar de toekomst. Voor hem is het geen emotionele dag: “Ik voel me vandaag goed, zoals altijd. Ik rijd deze route af en toe, maar er is bij Beuk zoveel werk, dat ik me niet zal vervelen. Voor mij is het wellicht ook iets anders, want ik rijd deze route af en toe. Piet en Leo (die onlangs is uitgeroepen tot chauffeur van het jaar, red.) daarentegen hebben een band opgebouwd met hun passagiers in al die jaren.”

De passagiers zijn het er unaniem over eens: het is doodzonde dat Beuk de routes naar Schiphol niet meer zal rijden. Peter Verver gebruikt de service van Beuk al zeven jaar: “Ik vind het helemaal niks dat Connexxion het overneemt. Het busvervoer is perfect geregeld, comfortabel en altijd op tijd.” Eline van der Meulen: “Het is heel jammer, want deze bus rijdt altijd op tijd; ik ben bang dat het minder goed wordt.” Sandra Vonk is het ermee eens: “Deze bus is beter van kwaliteit dan van andere openbaar vervoeraanbieders.” Sita: “Met deze comfortabele bussen vind ik het heerlijk om een boekje te lezen of lekker te slapen.” Richard Marijt: “Wat ik vooral zo bijzonder vind, is dat af en toe de televisie aangaat.”

In de Beukbus zelf vallen onmiddellijk de brede stoelen, goede beenruimte, de luxe en zelfs de TV met DVD-speler op. Terwijl Okkerse de ene na de andere passagier ophaalt op zijn route van Noordwijkehout naar Schiphol, krijgt hij van iedereen een hand om hem te bedanken voor zijn jarenlange chauffeurskunsten. Een van de passagiers had zelfs een buskaartje uit 1993 meegenomen, dat Okkerse had afgestempeld.
De chauffeur in ruste vertelt over de band die hij met de mensen had: “Ik wist welke mensen waar opstapten en wachtte gerust een minuutje als ze wat verlaat waren. Maar soms had iemand een snipperdag en vertelde hij me dat niet en stond ik een minuut voor niets te wachten. Dan zei ik de volgende dag er wel wat van, met een glimlach uiteraard!” Hij vervolgt: “Als iemand voor mijn busdeur stond en chagrijnig keek, hield ik de deur dicht tot hij vrolijk keek. In mijn bus heb ik al die 17 jaren alleen maar leuke dingen meegemaakt en ben altijd fluitend naar het werk gegaan. Als Beuk me volgende week belt of ik nog een ritje kan doen, dan ga ik graag.”